Szerelem ajándéka

A legnagyobb társadalmi probléma az emberi kapcsolatok szétesése! Keressük közösen a megoldást és segítsünk egymásnak!

Nektek szól!

Utolsó kommentek

  • mithuna (törölt): Én elevenen halok meg (2009.03.12. 02:19) Egy ember az árnyékból
  • mithuna (törölt): Semmiért Egészen Hogy rettenetes, elhiszem, De így igaz. Ha szeretsz, életed legyen Öngyilkosság,... (2009.03.12. 02:01) Egy ember az árnyékból
  • mithuna (törölt): Szerelem…Mi ez ? Mi ez a megfoghatatlan tünemény, melyért emberek élnek, halnak, nevetnek, sírnak?... (2009.03.12. 01:56) Egy ember az árnyékból
  • mithuna (törölt): A legtisztább és legtökéletesebb szeretet figyel a másikra, és azt adja, amire a másiknak valóban ... (2009.03.10. 00:39) Egy ember az árnyékból
  • shen: Szia Mithuna! Sok sok hónap után most először jövök "haza", és kérésedre válaszolva talán az is e... (2009.03.07. 23:05) Egy ember az árnyékban
  • Utolsó 20

Címkék

Nektek szól 2!

Miért fontos a szerelem?

2007.09.27. 11:42 | shen | 7 komment

A legnagyobb társadalmi probléma az emberi kapcsolatok szétesése!

Mitől lehet ez? - erről fogunk folyamatosan beszélgetni -



Miért fontos a szerelem?

Ez egy klasszikus kérdés.
Sokan mondják, hogy egy teljesen felesleges dolog. Miért is gondolják ezt?
Nézzük meg, miként vélekednek erről bizonyos emberek:

  1. Sikeres üzletember: Aki szerelmes lesz, az elvakulttá és szétszórttá válik. Nem tud reálisan létezni, nem lesz hatékony az élete, vagyis "minden kiesik a kezéből". Hogy is engedhetném meg magának a szerelem luxusát?
  2. Sikertelen üzletember: Amikor a párom ezzel jön, csak felidegesedem tőle!
  3. Tinédzser: A szerelem mulandó dolog, jön és megy. Nem létezik örök szerelem!
  4. Házastársak: Annyiszor voltam már szerelmes a páromba, mégis...sokszor, mintha utálnánk egymást!
  5. Átlagember: Szerelem önmagunk becsapása. A szex az legalább egy kézzel fogható dolog!

A mai meglátás a szerelemmel kapcsolatban erőteljesen torzul a rohanó életvitelünk mellett. Nincs időnk szerelmesnek lenni. (Pedig majd meglátjátok ehhez nincs szükség időre)
Az életvitelünkhöz természetesen hozzá tartozik a tv, a reklám és az internet is, ahol láthatjuk, hogy a politikai helyzet, a katasztrófa, a bűntények mellett még mekkora szerepet kap a szex témakör is. Meg lehet nézni pl. a Google trends-ben, hogy a neten milyen töménytelen mennyiségben tukmálják rá az emberre a szexet. Teljesen belefurakodnak az ember tudati intim szférájába.

Tudati intim szféra alatt egy fantázia (elképzelt) világot értek, ami a mi kis kincsünk. Ezt a világot saját magunk hozzuk létre a begyűjtött adatokból, amihez hozzátesszük saját színes fantáziánkat. (Ha ez nem érthető, akkor szóljatok és írok róla bővebben)
Ebbe beletartozik a mi kis tudásunk a mi kis tudatlanságunk és a szerelmi titkaink is. Ebből a központból ered a szerelem érzése.
Ha ez megszűnik, akkor nem leszünk képesek a szerelemre. Fásultakká válunk.

Ez a tudati intim szféra adja meg azokat az élményeket, mint amikor életünkben először vagyunk együtt egy lánnyal-fiúval (attól függ:D) és megfogja a kezünket, vagy megcsókol, hogy szinte beleremegünk, belepirulunk és egy meghatározhatatlanul csodás érzés fut végig rajtunk.

Ezt a tudati intim szférát nagyon könnyű szétrombolni. Hisz egy kölyök, akinek lehetősége van pl. tévében vagy a neten a szexcsatorna nézésére, el fogja veszíteni a tudatlanságból eredő ártatlanságnak az érzését. És amikor találkozik első párjával, nem fogja tudni megérezni ezeket a finom belső szerelmes áramlatokat.

Ha csak egy hétköznapi példát veszünk...Amikor már mindenféle autóban ültél már, el fog kopni az a felemelő érzés, mint ami régen volt, amikor először szálltál be a Ladába, vagy a Trabantba. Ez is lehet a szerelem érzése.

A szerelem érzése nemcsak ember felé alakulhat ki, hanem kialakulhat bármi felé a világon. Viszont az ember felé érzett szerelem lehet a legerősebb, abban az esetben, amikor a másik fél is viszonozza ezt az érzést.

És ekkor az ember többé nem mondja azt, hogy minek a szerelem, hanem teli csodálattal fog róla beszélni. Ez az érzés lesz a mindene és táplálni fogja, mint anya a gyerekét!

Legközelebb az első érintésről és annak fontosságáról lesz szó.

Addig is várom az idetévedők hozzászólását, remélve, hogy egyre többen leszünk itt és tudunk segíteni ezáltal egymásnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://valentine.blog.hu/api/trackback/id/tr39178500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Gege- 2007.09.30. 20:51:58

Tehát azt mondod, ne nézzünk pornót? :D

shen 2007.09.30. 23:00:21

Látom megérkezett az 1. jelölt, akinek egy kicsit segíthetne az oldal a lelkiállapotát helyreigazítani! Remélem aktív résztvevője leszel ennek a blognak :D!

Comitatus 2007.10.06. 15:31:47

Én most az egész világba szerelmes vagyok és ez talán azzal is magyarázható, hogy felszabadult bennem egy elfojtott érzés egy adott ember iránt.
Kedves shen! Az elfojtásról mi a véleményed? AZ ember annyi dolgot elfojt, mert a társadalom azt várja el. Hol a határ? Persze a lényeg, hogy magadnak felej meg, de akkor meg a kirekesztettség érzésével mit kezdjek?

shen 2007.10.06. 21:25:49

Szia Comitatus!

Kedvenc témám egyike, amiről írtál :D
Társadalomnak való megfelelés...
Viszont nagyon nehéz róla beszélni!
Megérdemel egy írást :)

jim 2007.10.09. 19:26:55

Sziasztok! Gondolatébresztő kis írás volt! Még hívő énemnek is teszett, sok igazság van benne. Ami nekem előjött a téma kapcsán az, hogy az egész világ rendje alapvetően borult fel. Mindjárt itt is van az első téma, a feminizmus. Nő létemre nem szívlelem, csupa negatív dolog társul hozzá. Eltűnt a kellem, a finomság, a titokzatos báj, a férfi már mindent láthat és mindent megkaphat: nincs meg az udvarlás szép szokása, mert a ő férfiként kíván dolgozni, élni, hódítani és szeretkezni. Közben pedig egy teát sem tud megfőzni. A kalsszikus nőszerep kikopik, pedig arra csak mi vagyunk képesek, hölgyeim! Egy skandináv metálénekes azt mondta, hogy a nők a jó női tulajdonságokat adták oda a rossz férfitulajdonságokért... Mennyire igaz! A feminista nő azokat a szokásokat vette át a férfiaktól, amiket utált bennük: munkamánia, promiszkuitás, törtetés. Személy szerint igyekszem visszatérni a jó gyökerekhez, megtartani a nőiességet ruházatban, életben, szokásokban egyaránt! Szexuális lavina: a mai világ bizony nem tud mást nyújtani, mint az állandó szexuális utalásokat. Miért? Épp fent a válasz: az a nő, aki nem tud/nem akar anya lenni, hitves lenni, háziasszony lenni, mi mást tud nyújtani a testén, testiségen kívül? Gyereket nem szül, háztartást nem vezet, feleségül nem vehető... "modern nő"... Mit ad hát? Csak szexuális tárgy. Mint olyan pedig nem panaszkodhat az érzéketlen bánásmód miatt férfirészről... Ezért ilyen a világ: degradál mindet, mert nem lát túl a megehető, megvehető dolgokon! A szexualitás olyan, mint a víz: ha szabadon hagyod, pusztító ár lesz, ha gát mögé rejted, kitör. Csendes, tiszta mederre vágyik...

shen 2007.10.09. 22:23:42

Nem jutok szavakhoz!
Van még nő a világon, kérem! :D
Köszönöm! Máris megszépült a blogom az írásodtól! Remélem sokan elolvassák! Talán beteszem a blog írásai közé...annyira tetszik a gondolatod!
süti beállítások módosítása