Szerelem ajándéka

A legnagyobb társadalmi probléma az emberi kapcsolatok szétesése! Keressük közösen a megoldást és segítsünk egymásnak!

Nektek szól!

Utolsó kommentek

  • mithuna (törölt): Én elevenen halok meg (2009.03.12. 02:19) Egy ember az árnyékból
  • mithuna (törölt): Semmiért Egészen Hogy rettenetes, elhiszem, De így igaz. Ha szeretsz, életed legyen Öngyilkosság,... (2009.03.12. 02:01) Egy ember az árnyékból
  • mithuna (törölt): Szerelem…Mi ez ? Mi ez a megfoghatatlan tünemény, melyért emberek élnek, halnak, nevetnek, sírnak?... (2009.03.12. 01:56) Egy ember az árnyékból
  • mithuna (törölt): A legtisztább és legtökéletesebb szeretet figyel a másikra, és azt adja, amire a másiknak valóban ... (2009.03.10. 00:39) Egy ember az árnyékból
  • shen: Szia Mithuna! Sok sok hónap után most először jövök "haza", és kérésedre válaszolva talán az is e... (2009.03.07. 23:05) Egy ember az árnyékban
  • Utolsó 20

Címkék

Nektek szól 2!

Ez a cikk csak a lányoknak szól! #1

2007.10.09. 10:57 | shen | 9 komment

 A legnagyobb társadalmi probléma az emberi kapcsolatok szétesése!

Mitől lehet ez? - erről fogunk folyamatosan beszélgetni -

  

Ez a cikk csak a lányoknak szól! #1

A következő kijelentésem nem vicc!!!

"A hosszú éveim és annak tapasztalataim során ráébredtem arra, hogy a nő és a férfi között mekkora különbség van!"

Nemcsak a külsőség, nemcsak a stílus, nemcsak az adottságok, hanem a mentalitás is. Ez a különbség az emberiség létezése óta ott van, viszont azóta nem kevés idő telt el, ami alatt ez a különbség kisimult és számunkra észrevehetetlenné vált a megszokás miatt. Pedig fontos lenne ennek a különbségnek az észrevételére, mert ez a békesség kulcsa. A másik fél megértésének a kulcsa. Az egyetlen mód a tökéletes párkapcsolat kialakításához. (Erről talán fogunk hamarosan egy felmérést is készíteni! :D)

Sokszor fordult már meg a fejemben, hogy miért van az, hogy néha kerülik a társaságomat, néha meg én vagyok a Number1?

Nagyon egyszerű a válasz. De nehogy azt higgyétek, hogy a másikhoz való viszonyuláson van a hangsúly, mert akkor nagyot tévedtek. Sőt! Ha lehet, felejtsétek el a másikat, mert ő ebben a kérdésben semmit sem számít!

A lényeg a magatokhoz való viszonyulás! Tegyétek fel magatoknak a következő kérdéseket: /Természetesen a számok nem a fontossági sorrendet jelölik! Egyformán fontos mindegyik pont./

1. Ki vagyok a külsőmmel békülve?
2. Értékes, fontos embernek tartom magam?
3. Fel tudom venni egy idegennel a kommunikációs fonalat?
4. Fent tudom vele tartani a kommunikációt?
5. Tudok vele szándék és görcsösség nélkül jól érezni magamat?
6. Rendezett az életem sodrása?
7. Tudok ok nélkül felszabadultan boldog lenni?
8. Egymagammal jól megvagyok és jól el tudom tölteni az időt?
9. Adok a megjelenésemre és a környezetem megjelenésére?
10. Felvállalom az általam képviselt stílust és mentalitást?

És körülbelül végeztünk is azokkal a pontokkal, amik megmutatják azt, hogy miért mennek jól, vagy esetleg miért mennek rosszul a dolgok körülöttünk.

Következő a feladat:
Ahol bizonytalanságot éreztél, azt a számot írd le egy papírra. Miután végeztél és megvannak a számaid, a legkönnyebbnek tűnő hiányosságodon kezdj el dolgozni, majd a többivel mindaddig, míg egyetlen egy szám se marad a papíron. Kész is vagy.
Tökéletesen összhangban lettél önmagaddal!

És higgyétek el, nagyon fontos, hogy minden pontban megfeleljünk, mert csak akkor leszünk képesek a tökéletes összhangra önmagunkkal szemben, ha minden pontban igen lesz a válasz!

/És lássatok csodát...máris jött egy telefonhívás egy rég nem hallott ismerősünktől! :D/

Ajánlott olvasmány: A mennyei prófécia - James Redfield

A bejegyzés trackback címe:

https://valentine.blog.hu/api/trackback/id/tr33191054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Gege- 2007.10.09. 12:16:59

És ha az összes pontra 'nem' a válasz?

shen 2007.10.09. 12:18:53

Lány vagy?

glory 2007.10.09. 16:59:54

Igen...mi van ha nem a válasz a kérdések zömére? Szerintem nagyon is befolyásolja az embert a mások véleménye főleg ha az negatív. Az emberben magától nem alakul ki elégedetlenség maga felé csak akkor ha valaki lehordja kicsúfolja...bármennyire is nem akarok/akarunk tudomást venni mások negatív véleményéről mégsem tudjuk kizárni ezeket az agyunkból.

csip 2007.10.09. 17:07:27

kedves glory!
én úgy vélem, az emberek többségével azért lehet ezt megtenni, mert mások alá helyezi magát. és ezt sajnos tapasztalatból mondom. nekem is jó időbe tellett, míg ezt elhizzem, és a mai napig egyes helyzetekben nehezemre esik, hogy eszerint viselkedjek. nyilván befolyásol minket, amit látunk, hallunk, de ha valaki jól érzi magát a bőrében, vidám, és pozitív energiákat sugároz akkor kinézhet bárhogy, felvehet akármit, szimpatikus lesz. nézz csak kicsit körül;)
üdv:csip

shen 2007.10.09. 22:17:50

Természetesen ha sok a nem, akkor sok a munka. És azért mert sok, nem azt jelenti, hogy reménytelen is! Bizony mind a 10 ponthoz igent kellene válaszolnunk!
És egy fontos dolog: hogy ez sikerüljön is, nagy segítség az, ha a dolgokat tényleg a pozitív oldalról kezdenénk el vizsgálni, akár ha emberről is van szó. Talán akkor ők is másképpen állnának hozzánk...nem negatívan. Erről írni is fogok...asszem ;)

glory 2007.10.10. 19:34:45

Kedves Jim!
Ezekkel a dolgokkal mindig is egyet akartam érteni csak sajnos rá kellett jönnöm h nagyon kevés olyan férfi van a földön aki képes ennek megfelelni. Tényleg a szex körül forog az egész és ha nem tartjuk kordában elveszik a varázs...ez engem is nagyon elszomorított az utóbbi kapcsolatom után mert erre rá kellett jönnöm!

glory 2007.10.10. 19:39:51

Kedves Csip!
Igen talán én is most kezdem kinőni ezt a biz. "mások alá rendeltségemet" csak ha sok negatívumot lap az ember nehéz mosolyogni és pozitívan kisugározni. Ez legfőképp személyiségfüggő de talán a társaság amiben mozgunk vagy a neveltetésünk jobban meghatározza a hozzáállásunkat az ilyen dolgokhoz. Igyekszem!

jim 2007.10.11. 19:38:34

Glory, amit írsz, nagyon érdekes, és magában hordozza a választ is! "Kevés férfi felel meg ennek"... A titok nyitja megint bennünk, nőkben van. A férfiak néha olyanok, mint a gyermekek, jó értelemben. Sőt: ez a legjobb, amit ember tehet: olyanná válni, mint egy gyermek. Őszinte, ártatlan vággyal rácsodálkozni a világra, és úgy fogadni mindent, ahogy a gyermek: korlátlan életörömmel. A Szetírás szava szerint "ha nem váltok olyanná, mint a gyermekek, nem mehettek be Isten országába!" Itt is a lelkületről van szó. Szóval a férfi néha gyermek, s nekünk ekként kell kezelni Őt: játszva. A játék nagyon fontos. Ne feledd, a nő irányít, de ez nagy felelősség is egyben. Gondoljunk Salome 7fátyol-táncára... Lehet úgy irányítani a férfit, hogy olyanná váljon, amilyenné szeretnénk. Nem csalással, nem lenézéssel: játékkal! Az állatvilágban is ott a násztánc, a csábítás. De ezekhez idő kell! Idő és idő, a legjobb, ami egy kapcsolatot jobbá tehet. "Az éhség a legjobb szakács" - a szerelem is ilyen. A szex meg még inkább;-) Én tudatosan alakítottam a kapcsolatomat, az első szerelmemhez mentem hozzá és Vele is kívánok maradni. Az éveket tekintve töbet éltem Vele, mint amennyit Néküle, és állítom: mindig más a kapcsolat, sosem unalmas. A kezdeti hév pedig nagyon mély bizalom és szeretet lesz idővel, ami talán még jobb. Amit pedig sokan felednek: a szex az bizony szakralitás. Szentség. Az egyetlen szentség a katolicizmusban a házasság, amit nem a pap szolgáltat ki, hanem a házasfelek egymásnak - a nászéjszakán! Ez nagyon fontos. A Teremtő társai lettünk a szex révén, hisz életet adunk általa. "Tisztán az oltárig - hűen a sírig" Hú, ha ezt betartanánk... Nem lenne AIDS, nem lenne abortusz. Most, hogy legális az abortusz, a válás, a házasság előtti együttélés, vajon boldogabbak/tartósabbak a házasságok? Egyértelműen nem. Ez is elgondolkodtató...

glory 2007.10.11. 20:50:58

Kedves Jim!
amiről írsz talán a mai világban csak a vallásos emberekben van csak meg. Én is a hosszútávú kapcsolatokra hajtok de sajnos most is olyan emberekkel akadtam össze akik inkább férfiak mint játszadozó gyerekek...Az biztos h mindig a nő irányít csak mindenkinél meg kell találni hogyan kell és valószínű nálam ez okozza talán a hibákat h nem vagyok elég tudatos hanem az érzelmeimre hallgatok. Sajnos ennek legutóbb nem lett túl jó vége mert az ember olyanokat vág a másik ember fejéhez amiket nem kéne. Csak nálam itt merül fel a kérdés:vajon amiket dühből vagy netalántán viccből mond az ember azt úgy is gondolja? Hogyha az ilyenek előjönnek vezsekedéskor összetűzésekkor akkor idővel nyugodt körülmények között is előjöhetnek...vagy nem? Már nem tudom. Egy biztos annak ellemére h nem olvasom a Szentírást és nem hiszek Istenben maximálisan egyetértek veled abban h a várakozás öröme egymás megismerésének hosszú folyamata nagyon jó hatással van egy kapcsolatra. csak sajnos a világ változik és vele együtt az emberek is
süti beállítások módosítása